Cüzdan Nasıl İçe Aktarılır? Cüzdanınızı Güvenli Bir Şekilde İçe Aktarmanız İçin İpuçlarımız

Trust Wallet’ın merkeziyetsiz doğası sayesinde, Kurtarma Cümlesi, Özel Anahtar veya Keystore Dosyası ile eski Trust Wallet’ınızı veya 3. taraf cüzdanlarınızı içe aktarabilirsiniz. Ayrıca, bir herkese açık anahtarı içe aktararak kolayca bir cüzdanın içeriğini görüntüleyebilirsiniz.

Dikkat!

Cüzdanınızın güvenliğinden yalnızca siz sorumlusunuz. Cüzdanınızda herhangi bir değişiklik yapmadan önce her zaman cüzdanınızın bir yediğini oluşturun. Bu rehber, yalnızca eğitim amaçlıdır.


Cüzdanınızı yeni bir cihazda içe aktarmadan önce lütfen aşağıdakilere dikkat edin:

  • Kurtarma cümlelerinizin bir yedeğini oluşturduğunuzdan emin olun. Kurtarma cümlelerinizi elektronik bir cihazda saklamanız tavsiye edilmez. Bunun yerine kurtarma cümlelerinizi bir kağıda yazıp güvenli bir yerde saklamanız önerilir. Kapsamlı örnekler için kurtarma cümleleri hakkındaki rehberimizi okuyabilirsiniz.
  • Eski cihazınızdaki cüzdanınızı silmeyi planlıyorsanız önce cüzdanınızı yeni cihazınıza aktardığınızdan emin olun.
  • Eski telefonunuzu atıyor veya satıyorsanız eski telefonunuzdan cüzdanınıza erişilemeyeceğinden emin olun. Başka bir deyişle, cüzdanınızı yeni cihazınıza başarıyla aktardıktan sonra uygulamayı kaldırın.

Bir Yedek Oluşturun

Cüzdanınızı dışa aktarmak için cüzdanınızın güvenlik ayarlarına erişmeniz gerekir. MyEtherWallet (MEW) gibi web cüzdanlarında, cüzdanınızı oluştururken Keystore Dosyasını yedeklemeniz gerekir. Farklı cüzdanlardan birkaç örneği aşağıda bulabilirsiniz.

MetaMask Cüzdanındaki Kurtarma Cümlesi

image

image

MyEtherWallet’taki Keystore Dosyası

image

image

Dikkat!

Keystore Dosyaları şifreyle korunur.

Şifre olmadan Keystore Dosyalarını açamazsınız.

MyEtherWallet’taki Özel Anahtar

image

Cüzdanın İçe Aktarılması

Şimdi cüzdanları içe aktarma işlemine geçeceğiz. Bu işlem, Çoklu Coin Cüzdanlarının Geri Yüklenmesi sürecine çok benzer. Aradaki tek fark, bu işlemde Çoklu Coin Cüzdanını seçmek yerine bir Ethereum cüzdanını içe aktarmayı seçecek olmamızdır.

Cüzdan İçe Aktarma Ekranına Nereden Erişilir?

  1. Trust Wallet’ı açın ve Ayarlar ögesine tıklayın.
  2. Ayarlar ekranında, Cüzdanlar bölümünü göreceksiniz.
  3. İçe Aktarma Ekranına erişmek için sağ üstteki “+” simgesine dokunun. Ethereum’a dokunun.

image

1. Yöntem: Kurtarma Cümlesiyle İçe Aktarın

Ethereum İçe Aktarma ekranının Cümle sekmesinde Kurtarma Cümlesini yazın. Alternatif olarak, QR kodunu (varsa) tarayabilirsiniz. Cüzdanı kolayca ayırt edebilmeniz için bir Ad girin. Yazmayı bitirdiğinizde İçe Aktar ögesine dokunmanız yeterlidir.

image

image

2. Yöntem: Keystore Dosyasıyla İçe Aktarın

Keystore Dosyası temelde, şifrelenmiş kod satırları içeren bir metin dosyasıdır. Dosyanın tüm içeriğini kopyalayıp Keystore JSON sekmesine yapıştırmanız gerekir. Dosyanın kilidini açmak için şifreyi girin. Cüzdanı kolayca ayırt edebilmeniz için bir Ad girin. Yazmayı bitirdiğinizde İçe Aktar ögesine dokunmanız yeterlidir.

image

image

3. Yöntem: Özel Anahtarla İçe Aktarın

Özel Anahtar, metin şifreleme ve şifre çözme algoritmaları aracılığıyla bir herkese açık anahtarla eşleştirilmiş küçük bir kod parçasıdır. Özel ve herkese açık anahtarların ikisi de kurtarma cümlelerinizden türetilir.

Ethereum İçe Aktarma ekranının Özel Anahtar sekmesinde Özel Anahtarınızı girin. Alternatif olarak, QR kodunu (varsa) tarayabilirsiniz. Yazmayı bitirdiğinizde İçe Aktar ögesine dokunmanız yeterlidir.

image

image

Dikkat!

Özel Anahtarınız açığa çıkarsa cüzdanınız tamamen ele geçirilmiş olur. Kurtarma Cümleleri daha sağlamdır ve ek bir koruma katmanı ekler. Ancak, yukarıda belirtilen yedekleme seçeneklerinden herhangi biri artık güvende değilse cüzdanınızı kullanmaya devam etmeniz önerilmez.

4. Yöntem: Herkese Açık Anahtarla İçe Aktarın

Herkese Açık Anahtar, teknik olarak bir alıcı adresi veya cüzdan adresidir. Bu anahtarı içe aktararak ilgii adresteki tokenleri, koleksiyonları ve söz konusu adresin işlemlerini görüntüleyebilirsiniz.

Ethereum İçe Aktarma ekranının Adres sekmesinde Herkese Açık Anahtarı girin. Alternatif olarak, QR kodunu (varsa) tarayabilirsiniz. Cüzdanı kolayca ayırt edebilmeniz için bir Ad girin. Yazmayı bitirdiğinizde İçe Aktar ögesine dokunmanız yeterlidir.

image

image

Dikkat!

Bir Herkese Açık Anahtarı içe aktardığınızda cüzdanla herhangi bir işlem yapamazsınız.

İşte bu kadar basit. Cüzdanınızı içe aktarma işlemini tamamladınız. Sevgiler!

En son güncellemeler için resmi twitter hesabımız @TrustWalletTRK ve resmi TG kanalı Telegram: Contact @trustwallet_tr üzerinden bizi takip edin.