Gizli Cümlenizi Saklamak için En İyi Uygulamalar

Kurtarma cümlesi, Trust Wallet’ınızın güvenliği için çok önemli bir unsurdur. Cihazınız kaybolur, hasar görür veya çalınırsa, tüm cüzdanınıza tekrar erişim sağlamak için kurtarma cümlenizi kullanabilirsiniz. Bu nedenle, kurtarma cümlenizi veya özel anahtarlarınızı güvende tutmanız önemlidir.

En iyi uygulamalar:

  • Kurtarma cümlenizi bir kağıda not edin ve bu kağıdı güvenli ve güvenilir bir yerde saklayın. Kağıttan daha dayanıklı bir şey arıyorsanız CRYPTOTAG kullanmanızı öneririz.
  • Bir Şifre Yöneticisi içinde saklayın. Halihazırda bir Şifre Yöneticisi kullanmıyorsanız, muhtemelen kullanmaya başlamalısınız demektir. Kurtarma cümleniz, kullanıcının cihazında yerel olarak veya çevrimiçi bir bulut hizmeti aracılığıyla uzaktan şifrelenmiş bir veritabanında saklanacaktır. Lastpass, 1Password veya KeePassXC gibi çözümler güvenli seçimlerdir.
  • iOS için Notes, Android için Samsung Notes veya OneNote gibi not alma Uygulamaları, şifre ile korunan notlar oluşturmanıza olanak tanır. Şifre yöneticisi kullanmak istemiyorsanız, kurtarma cümlenizi şifre korumalı (ve şifrelenmiş) bir notta saklamak da işe yarar.

Fazlalık önemlidir: Yedeğinizin de yedeğini almak için kurtarma cümlenizi farklı yerlerde saklayın. Bir kaza bir yedeği yok edebilir, ancak farklı konumlarda olurlarsa bu kazanın diğerini etkilemesi pek olası değildir.

En son güncellemeler için resmi twitter hesabımız @TrustWalletTRK ve resmi TG kanalı Telegram: Contact @trustwallet_tr üzerinden bizi takip edin.