Як надіслати в стейкінг токени Polkadot (DOT) за допомогою Trust Wallet

Тепер у застосунку Trust Wallet можна здійснювати стейкінг токенів Polkadot та отримувати винагороди безпосередньо у своєму мобільному гаманці. Тобто тепер стейкінг став зручнішим і безпечнішим, і надсилати токени в стейкінг стало як ніколи швидко!

Ми рекомендуємо прочитати весь цей посібник, щоб переконатися, що ви повністю розумієте, як працює стейкінг Polkadot! Ба більше, ви можете дізнатися щось нове та справити враження на своїх друзів :wink:.

Зміст

  1. Чому здійснювати стейкінг Polkadot (DOT) зручно саме у Trust Wallet?
  2. Що таке Trust Wallet?
  3. Як надіслати в стейкінг токени Polkadot (DOT) у Trust Wallet
  4. Винагороди за стейкінг
  5. Як саме працює стейкінг Polkadot?
  6. Найкращі поради щодо стейкінгу токенів DOT (вищі шанси на винагороду!)

Чому здійснювати стейкінг Polkadot (DOT) зручно саме у Trust Wallet?

  • Оскільки Trust Wallet – це мультичейн-гаманець, то в ньому простіше визначити найвищий APY% серед різних мереж і валідаторів, надіслати в стейкінг монети кількома клацаннями миші й переглянути одразу ж винагороди за стейкінг різних токенів, і все це в одному місці.
  • Завдяки нативному стейкінгу токенів Polkadot ви можете уникнути комісій, які ви бачите в інших гаманцях, оскільки в багатьох із них використовуються зовнішні протоколи або смартконтракти.
  • Якщо токени Polkadot вже є на вашому гаманці, то ви можете почати здійснювати стейкінг за 3 прості кроки.

Що таке Trust Wallet?

Trust Wallet є простим у користуванні некастодіальним мультичейн-гаманцем, який дозволяє зберігати та керувати понад 3 мільйонами криптоактивів, зокрема NFT, у понад 65 блокчейнах. Більше не потрібно зберігати свої активи в кількох гаманцях або на кількох біржах! Ви можете спокійно спати, знаючи, що всі ваші активи в одному безпечному місці.

Ваші приватні ключі зберігаються на вашому пристрої, а ваші активи – у блокчейні, що означає, що ви завжди маєте повний контроль над своїми коштами. Завдяки Trust Wallet ви можете купувати, обмінювати та здійснювати стейкінг вашої улюбленої криптовалюти, не виходячи із застосунку, а також підключатися до dApp за допомогою вбудованого браузера dApp.

Trust Wallet використовують понад 50 мільйонів людей у всьому світі!

Не маєте Trust Wallet…? Завантажити його можна за цим посиланням: застосунок Trust Wallet

Як надіслати в стейкінг токени Polkadot (DOT) у Trust Wallet

По-перше, вам знадобляться токени DOT. У вас ще немає токенів Polkadot? Щоб дізнатися, як придбати Polkadot у своєму Trust Wallet, перегляньте цей посібник.

Потім перейдіть на вкладку [Знахідки] у своєму Trust Wallet (зображення 1), потім торкніться розділу [Стейкінг], щоб відкрити необхідну сторінку (зображення 2). Тепер торкніться Polkadot (DOT), щоб відкрити вікно токена, та торкніться [Стейкінг] (зображення 3 і 4). Ви також можете перейти до токена у своєму гаманці та торкнутися значка “стейкінг” на його сторінці (зображення 3 і 4).

iphone2

iphone3

iphone4

iphone5

Оберіть валідаторів

Знову виберіть “Стейкінг” і виберіть зі списку активних валідаторів необхідного (зображення 1). Біля вибраних вами валідаторів має з’явитися галочка.

Якщо ви прокрутите вниз, ви також побачите список неактивних валідаторів (зображення 2). Ми рекомендуємо вибрати більше одного активного валідатора! Ми пояснимо, чому в розділі 5: “Як саме працює стейкінг Polkadot?”

iphone6

iphone7

Нагадування:

Після того, як токени DOT будуть надіслані в стейкінг, вони будуть заблоковані для вибраного вами валідатора. Щоб забрати токени DOT зі стейкінгу знадобиться 28 днів. Переказувати токени, поки вони знаходяться в стейкінгу, ви не зможете.

Введіть суму токенів DOT

Введіть суму токенів DOT, яку ви хочете надіслати в стейкінг. Завжди залишайте трохи токенів для комісії за стейкінг/зняття зі стейкінгу. Щоб продовжити, торкніться [Далі]. Перегляньте транзакцію, а потім торкніться кнопки [Підтвердити].

Потім вас буде перенаправлено в меню гаманця, де побачите “транзакцію” в обробці (зображення 1). Просто зачекайте, доки мережа обробить ваш запит на здійснення стейкінгу, тоді вона відобразиться у вашому гаманці як загальна сума активів у стейкінгу! Перегляньте розділи “Доступні/У стейкінгу” (зображення 2). “Доступні” – це доступний баланс коштів, якими ви можете користуватися, а “У стейкінгу” – це заблоковані у стейкінгу токени.

Не забувайте, що ви не зможете використовувати свої токени, поки вони знаходяться у стейкінгу/заблоковані в блокчейні Polkadot у вибраних вами валідаторів.

iphone8

iphone9

Дочекайтеся підтвердження

Після надсилання транзакції дочекайтеся її обробки у блокчейні Polkadot і підтвердьте транзакцію. У списку транзакцій ви побачите транзакцію “Стейкінг”. Переглянути статус токенів у стейкінгу можна на екрані статусу стейкінгу.

Винагороди за стейкінг

Валідатори та делегатори, які допомагають захищати мережу за допомогою стейкінгу, іноді можуть стягувати комісію за свої послуги. Це не контролюється Trust Wallet і Trust Wallet не отримує відсотків із цих комісій.

Перш ніж ви оберете валідатора для стейкінгу DOT, ви побачите APY% кожного з них.

Механізм стейкінгу Polkadot дещо складний, і ви не завжди можете отримувати винагороди. Це поза контролем Trust Wallet і пов’язано з тим, як працює мережа Polkadot. Далі ви дізнаєтеся, чому це так, як саме працює стейкінг і як збільшити свої шанси на отримання винагород.

Як саме працює стейкінг Polkadot?

Стейкінг Polkadot є технічно складним, але це необхідно для забезпечення безпеки та справедливої робити блокчейну, а також для зміцнення децентралізації системи NPoS (Nominated Proof of Stake).

Не хвилюйтеся, ми пояснимо все, що вам потрібно знати про стейкінг DOT у Trust Wallet (і надамо вам додаткову інформацію, якщо ви ДІЙСНО хочете глибоко зануритися в технічну сторону речей).

Мінімальна кількість токенів Polkadot для стейкінгу – 10 DOT. Після того, як токени DOT будуть надіслані в стейкінг, вони будуть заблоковані для вибраного вами валідатора. Ви можете в будь-який час змінити делегатора й додати більше токенів DOT у стейкінг.

ВАЖЛИВО. Не всі номінанти з понад 10 DOT отримають винагороди за стейкінг. Мінімальна сума, необхідна для отримання винагород, є динамічною. Ви можете знайти її на сторінці “Targets” (Цілі) в інтерфейсі користувача Polkadot-JS.

Винагороди визначаються валідаторами, яких ви оберете для здійснення стейкінгу. Будь-які винагороди, які ви отримаєте, з’являтимуться на балансі вашого гаманця не раніше ніж кожні 24 години.

Однак переказувати токени, поки вони знаходяться в стейкінгу, ви не зможете. Якщо ви хочете зняти свої токени DOT, для викупу токенів зі стейкінгу потрібно 28 днів.

ПРИМІТКА. Trust Wallet не контролює це. Це характер стейкінгу Polkadot, який захищено валідаторами.

Найкращі поради щодо стейкінгу токенів DOT (вищі шанси на винагороду!)

Завдяки стейкінгу DOT на користь валідаторів ви отримуєте шанс на винагороди.

Ви є частиною системи винагород, за перевірку транзакцій у блокчейні. Для перевірки транзакції й отримання винагород, як наслідок, валідатор обирається випадковим чином. Якщо буде обрано валідатора, на користь якого ви здійснюєте стейкінг, ви отримаєте частину його винагороди! Тож намагайтеся розподілити свої токени DOT між кількома валідаторами, що більше їх буде, то більше шансів на отримання винагород буде у вас!

Пам’ятаєте вислів “не кладіть усі яйця в один кошик”? Це та сама ситуація. Бажаємо вам плідного стейкінгу!

Не пропускайте найсвіжіші оновлення Trust Wallet!
Посилання на наші канали: