Найкращі методи зберігання вашої секретної фрази

Секретна фраза є основним інструментом безпеки вашого гаманця Trust Wallet. Якщо ви загубите свій пристрій, він зламається або його вкрадуть, за допомогою секретної фрази ви зможете відновити доступ до всього гаманця. Тому важливо зберігати секретну фразу та приватні ключі в надійному місці.

Найкращі методи:

  • Запишіть секретну фразу на аркуші паперу та зберігайте її в надійному місці. Якщо ви шукаєте щось більш надійне, ніж папір, ми рекомендуємо вам використовувати CRYPTOTAG.
  • Також ви можете зберігати секретну фразу в менеджері паролів. Якщо ви ще не використовуєте його, вам, ймовірно, все одно варто це зробити. Ваша секретна фраза буде збережена в зашифрованій базі даних локально на пристрої або віддалено у хмарі. Ви можете обрати серед таких безпечних менеджерів: Lastpass, Password та KeePassXC.
  • У застосунках для створення нотаток, як-от Notes для iOS, Samsung Notes для Android або OneNote, можна створювати нотатки, захищені паролем. Якщо ви не хочете використовувати менеджер паролів, фразу також можна зберегти в захищеній паролем (і зашифрованій) нотатці.

Надмірність у цьому випадку ніколи не буде зайвою: зберігайте свою секретну фразу в декількох місцях, щоб і резервна копія мала свою резервну копію. Може статися так, що одна резервна копія буде знищена, тоді у вас залишиться ще одна, яка зберігається в іншому місці.

Ось ще одна корисна стаття про захист вашого гаманця:

1 Like