7 важливих кроків, які допоможуть вам захистити свій криптовалютний гаманець

З розвитком технологій наш світ змінився на краще, але разом із цим розвитком зростає й особиста відповідальність за безпеку в інтернеті. Сьогодні ми бачимо, що кількість спроб криптовалютного фішингу постійно зростає. Зловмисники намагаються ошукати користувачів, які нічого не підозрюють.

Вам цікаво, як захистити свої дорогоцінні активи в криптовалюті? В цій статті ми розглянемо, як залишатися в безпеці та захистити свої кошти.

1. Для початку створіть безпечну базу для свого гаманця

Переконайтеся, що на вашому пристрої немає зловмисного програмного забезпечення. У жодному разі не встановлюйте Trust Wallet на пристрій із доступом суперкористувача. Використовуйте лише оригінальну версію Trust Wallet, її можна завантажити лише з нашого офіційного вебсайту: trustwallet.com

2. Ніколи нікому не повідомляйте свою фразу відновлення та приватний ключ

Ваші кошти захищені настільки, наскільки надійно ви оберігаєте свою фразу відновлення від інших, тож ніколи ні з ким не діліться нею. Зберігання секретної фрази та ключів в таємниці та надійно захищеному місці є надзвичайно важливим для захисту вашого гаманця від будь-якого неавторизованого доступу.

3. Зберігайте копію фрази відновлення офлайн

Завжди зберігайте копію фрази відновлення офлайн! Простіше за все записати її на аркуші паперу. Можна обрати й більш надійні за папір інструменти – рекомендуємо звернути увагу на CRYPTOTAG і продукти цього бренду. Також ви можете зберігати зашифрований текстовий файл на USB-накопичувачі. За допомогою менеджера паролів ви можете створити цифрову резервну копію вашої фрази відновлення (та будь-якого іншого пароля) в одному зашифрованому файлі, який можна зберігати на одному або кількох USB-накопичувачах.

4. Не зберігайте всі свої активи в одному місці та використовуйте захисні методи. Диверсифікуйте гаманці

Використовуйте холодне зберігання або апаратні гаманці для зберігання великих сум криптовалюти, а для щоденних потреб і для менших сум ви можете використовувати гарячі гаманці, такі як Trust Wallet.

5. Один гаманець, одна фраза відновлення

Не використовуйте одну фразу відновлення для різних гаманців. Рекомендуємо завжди використовувати різні фрази.

6. Ви не зможете скинути чи відновити фразу. Тому обов’язково створіть резервну копію

Завжди зберігайте резервну копію вашої фрази відновлення. Якщо ви загубите свій телефон, хтось його зламає або вкраде, або ви випадково видалите застосунок, ви зможете відновити доступ до свого гаманця за допомогою фрази відновлення. Ви не зможете скинути або відновити свою фразу відновлення. Загубите її – втратите свої кошти!

7. Створіть кілька рівнів захисту: встановіть пароль або Touch/Face ID

Щоб переконатися, що лише ви маєте доступ до мобільного застосунку Trust Wallet, обов’язково додайте ще один рівень аутентифікації, щоб отримати доступ до своїх коштів, як-от пароль або Touch/Face ID. Так зловмисники не зможуть отримати доступ до вашого гаманця, якщо ви загубите свій мобільний пристрій або просто залишите його на столі, а самі відійдете за кавою. Тут ви можете ознайомитися з посібниками для iOS і Android.

Не пропускайте найсвіжіші оновлення Trust Wallet!
Посилання на наші канали:

2 Likes