Як додати користувацький токен

Токени – це цифрові активи, створені у програмі на певному блокчейні. Trust Wallet підтримує кілька блокчейнів, на яких випускаються токени. Ось деякі з них: ERC20 у мережі Ethereum, BEP20 у Binance Smart Chain і токени SPL у блокчейні Solana.

image

image

Примітка:

Наступні кроки можна застосувати, лише якщо надісланий токен знаходиться в блокчейні, який підтримується в застосунку. Транзакцію також слід підтвердити в провіднику блокчейнів (blockchain explorer). Якщо транзакцію не буде підтверджено, ви не отримаєте токен на свій гаманець. Докладну інформацію ви можете переглянути в цьому посібнику.

Якщо токен успішно надіслано, але він не показується в гаманці, його можна додати вручну як “Користувацький токен”. У цьому прикладі ми спробуємо додати токен BEP20 на Binance Smart Chain.

Крок 1. Знайдіть токен

Торкніться перемикача у верхньому правому куті головного екрана гаманця. Знайдіть токен, і якщо його немає в переліку, ви побачите повідомлення “Актив не знайдено” і кнопку [Додати користувацький токен].

image

Крок 2. Знайдіть інформацію про токен

Знайдіть у BSCScan токен, який ви хочете додати. Вам потрібно знайти адресу контракту.

Приклад:

EverETH Token: https://bscscan.com/address/0x16dcc0ec78e91e868dca64be86aec62bf7c61037

image

Порада:

Якщо у вас є інший пристрій, спробуйте отримати QR-код адреси контракту токена. Це буде найпростіший спосіб додати токен у ваш гаманець. Там буде кнопка, яку можна клацнути, щоб побачити QR-код. Це можна зробити на наступному кроці.

image

image

image1388×419 60.6 KB

Крок 3. Введіть реквізити токена

Торкніться кнопки [Додати користувацький токен], потім перевірте, чи правильну ви вибрали мережу. Для цього прикладу нам потрібно вибрати Smart Chain у підтримуваній мережі, оскільки цей токен створено на Binance Smart Chain.

image

image

Порада:

Щоб одразу ж знайти всі деталі токена, відскануйте QR-код.

Щоб це зробити, торкніться значка сканера поруч із полем для реквізитів.

image

Після того, як ви вставите або відскануєте адресу контракту, інші деталі, такі як назва, символ і десяткові знаки, будуть заповнені автоматично. Якщо ні, заповніть їх вручну. Щоб продовжити, торкніться кнопки [Зберегти].

Важливо!

Переконайтеся, що інформація правильна. Застосунок показуватиме неправильні баланси, якщо вони не заповнені належним чином.

Крок 4. Токен успішно додано

Ви успішно додали користувацький токен. Якщо токена ще немає в списку на CoinMarketCap, інформація про ціну не показуватиметься.

image

image420×828 70.4 KB

Крок 5. Запит на оновлення інформації про токен

Ви можете надіслати запит на додавання інформації про токен до бази кодів. Перегляньте матеріал “Як подати запит на додавання логотипа токена”.