Trust Wallet додав нове оновлення для запобігання шахрайства, спрямованого на Tron Multi-Sig

Trust Wallet додав нове оновлення для запобігання шахрайства, спрямованого на Tron Multi-Sig. Це важливе оновлення для безпеки UX/UI Trust Wallet, яке покращує як досвід користувача, так і запобігає шахрайству. Детальніше про це читайте нижче …

Які шахрайства ми маємо на увазі?

Можливо, почати краще з того, що пояснити шахрайство. Тому давайте почнемо з повідомлення, яке багато з вас могли бачити раніше на форумах, в коментарях до соціальних медіа або в особистих повідомленнях. Але воно звучить так:

«Привіт, у мене є гаманець з 10 тис. доларів США, але у мене немає вільних коштів, щоб їх вивести. Чи можете ви вивести їх за мене, і ми поділимося пополам? Ось моя Секретна фраза: (і вводить свою фразу для доступу до гаманця)».

Це поширене шахрайство, але його може бути важко виявити, якщо ви не знаєте, на що потрібно звернути увагу. Шахраї дають вам дійсну Секретну фразу до гаманця, який вони створили, і якщо ви вводите фразу для доступу, то зможете отримати доступ до гаманця. Дивно, чи не так? І що ще дивніше? Вказані кошти $ USDT дійсно є на гаманці! Здається занадто хорошим, щоб бути правдою? Але все ж таки, це правда.

Це шахрайства підвів у новачків та професіоналів.

Це відомо як «шахрайство Tron multi-sig». Далі ми розглянемо, що таке Tron Multi-Signature:

Що таке Tron Multi-Signature?

Звичайний крипто-гаманець є однокористувацьким, тобто він містить один набір секретних фраз, які дають доступ до гаманця, та одне джерело підтвердження розумних контрактів/транзакцій. За допомогою мультипідпису ви отримуєте кілька точок доступу, оскільки в гаманці є кілька приватних ключів для доступу до нього. Існують 2 способи доступу до мультипідписних гаманців.

Для усіх шанувальників Гаррі Поттера: уявіть, що Лорд Волдеморт розділив свою душу на кілька Горкруксів. Лорд Волдеморт - це гаманець, а Горкрукси - це приватні ключі. Щоб контролювати гаманець, потрібно мати всі Горкрукси (завжди хотів використовувати посилання на Гаррі Поттера для пояснення крипто… але все ж таки!).

Можливі два або більше варіанти секретних фраз для мультипідписного гаманця.

Другий спосіб полягає в передачі власності гаманця з одного набору приватних ключів на інший.

Що таке шахрайство з Tron Multi-Signature? Частина 2.

У Tron Multi-Signature є два окремих способи роботи. У випадку шахрайства зазвичай використовуються 2 приватні ключі. Один з приватних ключів може контролювати кошти в гаманці, а інший - ні, хоча обидва можуть мати доступ до гаманця.
Шахраї надають секретну фразу, яка дає доступ до гаманця, але не може контролювати кошти, і зберігають секретну фразу, яка дозволяє не тільки мати доступ, але й повністю контролювати гаманець (див. пояснення про шахрайство вище).

Користувач, який потрапив у шахрайство, відправляє кошти Tron на гаманець, щоб мати змогу зняти кошти $USDT. Однак, користувач, який потрапив у шахрайство, не знає, що він зовсім не контролює гаманець. Шахраї просто продовжують знімати кошти Tron, які надсилає їм потерпілий. Шахраї продовжують це робити з кількома користувачами, знімаючи кошти на свій власний окремий гаманець та повторюючи цей процес.

Таким чином, для того, щоб забезпечити, що люди, які використовують цей метод з злочинною метою, не обманювали людей, ми додали попередження про безпеку! Це допоможе людям ідентифікувати гаманець, який контролює кошти.

Що таке Trust Wallet?

Trust Wallet - це простий у використанні, справжній багатоланцюжковий некастодіальний гаманець, який дозволяє зберігати та управляти понад 6 мільйонами криптоактивів, включаючи NFT, на 68+ блокчейнах. Більше не потрібно зберігати свої активи на декількох гаманцях або біржах зі зберіганням. Ви будете спокійні, знаючи, що всі ваші активи знаходяться в безпечному місці.

Ваші приватні ключі зберігаються на вашому пристрої, а ваші активи знаходяться в ланцюжку блокчейнів, що означає, що ви повністю контролюєте їх у будь-який час.

Не пропускайте найсвіжіші оновлення Trust Wallet!
Посилання на наші канали:

7 Likes