Trust Wallet'a Yeni Başlayanlar için Kapsamlı Rehber

Trust Wallet, kripto cüzdanları konusunda çok yönlü bir cüzdan arayan herkes için mükemmel bir seçimdir. DApp’leri incelemekten alım satıma ve staking yapmaya kadar tüm işlemler için tek bir uygulama üzerinden geniş çaplı kripto dünyasına erişmek oldukça kolay ve basittir. Trust Wallet’ı kullanmaya başlamak istiyorsanız, bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin.

Trust Wallet nedir?

Trust Wallet, kullanıcılarına sezgisel ve kompakt bir deneyim sunan en popüler ve güvenli kripto cüzdanlarından biridir. Uygulama, 70’den fazla blok zincir üzerinde 9 milyondan fazla kripto varlığı güvenli bir şekilde bulundurmanıza olanak tanır.

2017’de Ethereum tabanlı ERC-20 tokenlarını destekleyen bir mobil cüzdan olarak piyasaya sürülen uygulama, kripto için mobil uygulama kullanmayı tercih edenlerin bu ihtiyacını gideriyor. Trust Wallet artık kullanıcıların önde gelen kripto para birimlerini alıp satma ve tutma fırsatı sunarken, benzersiz token (NFT) koleksiyonlarını da tek bir uygulamada yönetmelerine olanak tanıyor.

Trust Wallet aynı zamanda kullanıcıların uygulama içi staking özelliği sayesinde yarım düzineden fazla kripto seçeneğini %11’e varan staking getirileriyle stake etmelerine imkan tanıyor.

Trust Wallet’ın muhtemelen en heyecan verici özelliği mobil DApp Tarayıcısıdır. Bu tarayıcı 70’den fazla blok zincir üzerinde merkeziyetsiz uygulamalara (DApp’ler), DeFi protokollerine ve NFT piyaslarına sorunsuz mobil erişim sağlar.

Trust Wallet Nasıl Kurulur?

Trust Wallet’a erişim hem Android hem de iOS kullanıcıları için kolaydır. Trust Wallet’ı herhangi bir kurulum sınırı olmadan birden fazla telefona veya tablete kurabilirsiniz. Uygulamanın kullanımı ücretsizdir ve abonelik gerektirmez.

Dahası, Trust Wallet emanete dayalı değildir. Emanete dayalı olmaması, fonlarınız üzerinde tam kontrole sahip olduğunuz ve kontrolünün başka birinin elinde olacağından endişe etmeden varlıklarınızı yatırabileceğiniz, taşıyabileceğiniz, ve onlarla etkileşimde bulunabileceğiniz anlamına gelir. Anahtar görevi gören ve size ait 12 kelimelik Gizli Cümle söz dizisi size sağlanır. Kendi kriptonuz üzerinde her zaman tam kontrole sahip olduğunuzdan emin olmak için Gizli Cümlenizi YALNIZCA SİZ görmeli ve ona erişebilmelisiniz - bu, merkeziyetsizliğin en iyi örneğidir!

Trust Wallet’ı buradan indirin!

Bugün Trust Wallet’ı nasıl kurabileceğinize ilişkin temel adımlarda size yol göstereceğiz.

  1. App Store veya Play Store’da Trust Wallet’ı aratın. Alternatif olarak, ilgili mağazanın bağlantısı için Trust Wallet web sitesine gidin. Fonlarınızın güvenliğini sağlamak için her zaman resmi uygulamayı indirdiğinizden emin olun.

  1. Uygulamayı açın ve [YENİ BİR CÜZDAN OLUŞTUR] seçeneğine tıklayın.

  1. Hizmet Şartlarını ve Gizlilik Politikasını okuyun ve kabul edin. Ardından [DEVAM] öğesine tıklayın.

  1. Bir sonraki adımda [Bir Parola Girin] istemi görüntülenir. Bu parola, cüzdanınıza ekstra bir güvenlik katmanı ekler.

  2. Daha sonra da cüzdanınızı yedeklemeniz istenecektir. Bu cüzdan, not almanız ve kimseyle paylaşmamanız gereken 12 kelimelik bir Gizli Cümle kullanır.

Trust Wallet’ın bu cümleye erişimi yoktur. Gizli Cümlenizi kaybetmeniz veya cüzdanınızı yedeklememeniz durumunda, Trust Wallet ekibi varlıklarınıza erişmenize yardımcı olamaz. Bu nedenle, Gizli Cümlenizi doğru bir şekilde not etmeniz ve güvenli bir yerde saklamanız (örneğin, kağıda yazarak bir kasaya koymanız) önemlidir.

  1. 12 kelimelik Gizli Cümlenizi doğru dizilimle girdikten sonra cüzdanınızı kurmuş olacaksınız ve cüzdan kullanıma hazır olacaktır.

Trust Wallet ile neler yapabilirsiniz?

Trust Wallet’ın en güçlü özelliklerinden bazılarına göz atalım: Cüzdan, Keşfet (staking & DeFi) ve DApp Tarayıcı.

Tüm dijital varlıklarınızı tek bir yerde güvenli bir şekilde saklayın ve yönetin

Belirtildiği gibi, Trust Wallet kullanıcıları Trust Wallet’ı kullanarak 68’den fazla blok zincirde NFT’ler dahil olmak üzere 6 milyondan fazla dijital para birimini ve varlığı bulundurabilir ve yönetebilir.

Buna ek olarak, kullanıcılar Ethereum, BNB Smart Chain, Polygon ve Solana tabanlı NFT’leri de aynı şekilde saklayabilir. Tüm bu özellikler beraberce Trust Wallet’ı kullanıcılar için mevcut olan en kapsamlı mobil cüzdanlardan biri yapar.

Token Alıp Satın

1inch v4’ün entegrasyonuyla, kullanıcılar artık doğrudan Trust Wallet uygulaması içerisinden 8 farklı blok zincir üzerindeki tokenleri alıp satabilir! Bu blok zincirler arasında Polygon, Arbitrum, Optimism Avalanche, xDai, Fantom, BSC ve ETH yer alır.

Ayrıca, THORChain ile son entegrasyonumuz sayesinde doğrudan Trust Wallet mobil uygulamanızda BTC, ETH, BNB (BEP2) ve BUSD (BEP2) ile zincirler arası alıp satabilirsiniz.

Staking getirisi elde edin

Trust Wallet, kullanıcıların uygulama içinde tek bir dokunuşla önde gelen birçok dijital varlıktan staking getirisi elde etmelerini sağlar. Uygulama, an itibariyle 10 kripto varlığı için staking’i destekler, ancak düzenli olarak daha fazla token ve coin eklenmektedir.

DeFi piyasasına erişin

Trust Wallet, kullanıcıların hızla büyüyen DeFi pazarına erişmelerini ve çok çeşitli finansal hizmetlerle etkileşim kurmalarını sağlar. Merkeziyetsiz Finans (DeFi) dünyanın dört bir yanındaki bireylere merkeziyetsiz alım satım havuzlarında likidite sağlamaktan yield farming’e kadar kriptoda çeşitli getiri fırsatları sunar.

Trust Wallet kullanıcıları, cüzdanlarını Aave, Compound, PancakeSwap ve Uniswap gibi tüm popüler DeFi protokollerine sorunsuz bir şekilde bağlayabilir. Bağlantı DApp Tarayıcısı aracılığıyla veya Wallet Connect kullanılarak kolayca yapılır. WalletConnect, merkeziyetsiz uygulamaları uçtan uca şifreleme kullanarak mobil cüzdanlara bağlamak için kullanılan açık bir protokoldür. Bu protokol sayesinde bir masaüstü veya farklı bir cihazda DApp’lere erişirken işlemlerinizi hiçbir özel bilgi paylaşmadan gerçekleştirebilmenizi sağlar.

NFT satın alın, satın, çıkarın ve saklayın

Benzersiz Tokenler (NFT’ler), sahiplerine mülkiyet kanıtı sağlayan ve blok zincirlerle çalışan benzersiz dijital varlıklardır. Trust Wallet kullanıcıları, NFT’leri doğrudan mobil uygulama içerisinden satın alabilir, satabilir, çıkarabilir, gönderebilir ve saklayabilir. Şu anda kullanıcılar, Ethereum ve BNB Smart Chain’de çıkarılan NFT’lerle işlem yapabiliyor. Yakında daha fazla block zincir sisteme entegre edilecektir. DApp Tarayıcısını kullanan Trust Wallet kullanıcıları, NFT’leri koleksiyonlarına dahil etmek veya kendi eserlerini satmak için OpenSea gibi NFT pazarlarına da erişebilirler.

Blok zincir oyunları oynayın

Oyna-kazan blok zincir oyunları, hem blok zincir hem de oyun meraklıları için popüler bir eğlence haline gelmiştir. Bunları hiç denemediyseniz ve denemek niyetindeyseniz, Trust Wallet’ı kullanarak oynamaya başlamak gayet kolay ve basittir. Kullanıcılar Axie Infinity, Sorare ve Decentraland da dahil olmak üzere bu oyunların çoğuna DApp Tarayıcısını kullanarak doğrudan mobil uygulama içinden erişebilir ve oynayabilir.

Trust Wallet Token (TWT) nedir?

Trust Wallet ayrıca Trust Wallet Token (TWT) olarak bilinen kendi proje tokenına da sahiptir.

“TWT, Trust Wallet kullanıcılarını kripto paraların nasıl işlev gördüğü konusunda eğitmek ve onlara ilk kriptolarına sahip olma şansı vermek için oluşturulmuştur.”

Buna ek olarak, TWT sahipleri sisteme entegre edilecek bir sonraki Blok zincir desteği gibi konular da dahil olmak üzere Trust Wallet yönetişim kararlarında oy kullanabilir. Bu önemli mekanizma, topluluğun Trust Wallet’ın geleceğini şekillendirmesini sağlar.

TWT, BNB Beacon Chain’de BEP2 tokeni olarak ve BNB Smart Chain’de ise BEP20 tokenı olarak mevcuttur. Alternatif olarak, TWT Solana’da bir SPL tokeni olarak da mevcuttur.

Trust Wallet Güvenli midir?

Tek kelimeyle: Evet! Trust Wallet güvenlidir. Mobil cüzdan, kullanıcı fonlarının her zaman güvende kalmasını sağlamak için sektör lideri güvenlik önlemleri kullanır. Ayrıca cüzdanın yazılımı da açık kaynaklıdır. Bu da yazılımın dünya çapındaki geliştiriciler tarafından kapsamlı bir şekilde onaylandığı anlamına gelir.

Trust Wallet ile Kripto Finansınızı Kolayca Yönetin

Kriptoya ilk adımı atarken en büyük engellerden biri karmaşık yapısı olabilir. Cüzdanlar, DApp’ler ve akıllı sözleşmeleri ilk kez kullanmak yüksek maliyetli hatalara sıklıkla yol açabilir. Trust Wallet gibi bir çözümle, hem yeni hem de eski kullanıcılar kripto para varlıklarına erişmenin, bunları yönetmenin ve bunlarla etkileşimde bulunmanın çok daha basit bir yolunun keyfini çıkarabilir.

Trust Wallet’ın sunduğu tüm hizmetlere erişmeye başlamak için Trust Wallet’ı hemen indirin.

En son güncellemeler için resmi twitter hesabımız @TrustWalletTRK ve resmi TG kanalı Telegram: Contact @trustwallet_tr üzerinden bizi takip edin.