Kurtarma Cümlem Açığa Çıktı

Kurtarma Cümleniz, kriptonuzun anahtarlarını saklar. Çoklu Coin cüzdanındaki adresler, bu özel kelime grubuna göre sabit bir şekilde belirlenmiştir. Açığa çıkmış bir cüzdanın Kurtarma Cümlesi değiştirilemez.

Başka biri bu cümleyi biliyorsa, varlıklarınızı açıkça bu kişiye devrettiğiniz söylenebilir.

Peki bu durum başınıza gelirse ne yapabilirsiniz?

Lütfen dikkate alınız:

  • Bu kılavuzda belirtilen adımlar, yalnızca cüzdanda hala bakiyeniz bulunuyorsa geçerlidir.
  • Trust Wallet Ekibi’nin paranızı geri alması mümkün değildir.
  • Tüm işlemler blockchain’de gerçekleşir.
  • Trust Wallet, varlıklarınızın hiçbirini tutmaz.

En kısa sürede bu 3 basit adımı izlemeniz gerekmektedir:

1. Adım: Yeni Bir Cüzdan Oluşturun

Cihazınızda yalnızca bir adet çoklu coin cüzdanı bulunuyorsa yeni bir cüzdan oluşturun. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız “Nasıl Yeni Bir Çoklu Coin Cüzdanı Oluşturulur?” konulu rehberimizi takip edebilirsiniz.

Lütfen dikkate alınız:

Cihazınızda hali hazırda birden fazla cüzdanınız varsa ve bu cüzdanların güvenli olduğunu düşünüyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz.

2. Adım: Varlıklarınızı Transfer Edin

Kriptonuzu derhal yeni oluşturduğunuz veya güvenli olduğunu düşündüğünüz cüzdana gönderin. Bunu yaparak varlıklarınızın çalınmasını önlemiş olursunuz. İşlem yapmak için gerekli Ağ Ücretine sahip olduğunuzdan da emin olmayı unutmayın.

3. Adım: Cüzdanı Silin

Ele geçirilmiş cüzdanı yanlışlıkla kullanmamanız için en iyi yol cüzdanı silmektir. İlgili adresler hala blockchain’de etkin durumdadır ve gerçek adresler blockchain’de kalıcı olarak oluşturuldukları için silinemez.

En son güncellemeler için resmi twitter hesabımız @TrustWalletTRK ve resmi TG kanalı Telegram: Contact @trustwallet_tr üzerinden bizi takip edin.