Що таке схвалення доступу до токенів

Що таке схвалення доступу до токенів

Схвалення доступу до токенів

DApp (децентралізовані програми), такі як децентралізовані біржі (DEX), для виконання транзакцій у блокчейні використовують смартконтракти. Такі DEX, як Uniswap або PancakeSwap, використовують смартконтракт, який дозволяє користувачеві обмінювати свої токени на інші. Користувач повинен спочатку надати дозвіл, щоб смартконтракт витратив певну кількість вашого токена (надання доступу з англ. “allowance”). Завдяки цьому ви також захищаєте свої токени, оскільки смартконтракт не зможе витрачати кошти без вашого дозволу.

Крім того, це захищає розробників dApp і дозволяє смартконтракту функціонувати належним чином. Схваленням доступу до свого токена ви дозволяєте смартконтракту dApp перевірити, скільки токенів у вас є насправді. Схвалення доступу до токенів також використовується в стейкінгу в dApp, коли користувач блокує свої токени, щоб заробляти відсотки або інші активи.

Приклади схвалення доступу до токенів

Перехід на вбудовану DEX

Під час виконання свопу вам спочатку потрібно буде схвалити доступ до токенів, щоб обміняти його на інший актив. Коли схвалення буде підтверджено, ви зможете перейти безпосередньо до обміну токенів.

image

image

Стейкінг у dApp

Деякі dApp вимагатимуть від вас дозволу на використання токенів для стейкінгу. Ось приклад із CREAM Finance, де спочатку потрібно схвалити доступ до TWT.

image

image

Не пропускайте найсвіжіші оновлення Trust Wallet!
Посилання на наші канали:

1 Like