Trust Wallet güvenliğinin eksiksiz bir özeti

Topluluğumuzla Beraber ve Topluluğumuz İçin Güvenli Bir Kendi Kendine Emanet Hizmeti Veren Bir Ekosistemi İnşa Ediyoruz

Güvenlik, Trust Wallet’ta yaptığımız işin temelini oluşturur. Dünya çapında 60 milyondan fazla kullanıcının güveniyle, varlıklarınızı güvende ve sizin kontrolünüzde tutan proaktif bir güvenlik yaklaşımı benimsiyoruz.

Misyonumuz, güvenli ve merkeziyetsiz bir dünyaya olanak tanıyan sorunsuz bir Web3 ağ geçidi ve açık bir ekosistem oluşturmaktır. Son teknoloji şifreleme ve güvenlikten, yalnızca dünya çapında insanların Web3’te güvenli bir şekilde gezinmesine yardımcı olmaya odaklanan bir ekibe kadar, bu alandaki güvenliğiniz bizim önceliğimizdir.

Bu makalede, kripto varlıklarınızı ve Web3 deneyiminizi güvende tutmanıza yardımcı olduğumuz çeşitli yöntemleri vurgulayacağız.

İçerik

Trust Wallet neden güvenliğe bu kadar çok odaklanır?

Web3 söz konusu olduğunda güvenliğiniz bizim önceliğimizdir. Web3, daha fazla finansal özgürlük getirmeyi ve verileriniz ve varlıklarınız üzerinde tam sahiplik sağlamayı vaat ederken, aynı zamanda pek çok dış tehdide de tabidir. İnsanların varlıklarını güvende tutmak ve merkeziyetsiz interneti keşfederken rahat hissetmek için mümkün olduğunca fazla desteğe ihtiyacı olduğunu anlıyoruz.

Bu nedenle güvenlik, Trust Wallet’ta yaptığımız her şeyin odağında yer alır. Kripto ve Web3’ün sunduğu her şeye kesintisiz erişimin tadını çıkarmanızı istemekle kalmıyor, aynı zamanda bu alana güvenle katılmanızı istiyoruz. Güvenlik yaklaşımımız proaktif ve çok yönlüdür. Ayrıca, tüm ürünlerimizde sektör lideri şifreleme yöntemlerinden gerektiğinde kullanıcılarımızla bire bir iletişime kadar her şeyi içerir.

Trust Wallet’taki varlıklarınızın ve deneyiminizin neden güvenli olduğunu daha iyi anlamanız adına aşağıda güvenliği ele aldığımız çeşitli yöntemleri açıklayacağız.

Son teknoloji şifreleme ve güvenlik

Trust Wallet’ın temelinde yatan teknoloji, özünde sektör lideri şifreleme ve güvenlik ile geliştirilmiştir. Herhangi bir tehdidi önlemek ve Web3 deneyiminizi olabildiğince güvenli tutmak için Trust Wallet’ı sürekli olarak yükseltiyoruz.

Özel anahtarlarınız bir AES algoritması ile güçlü bir şekilde şifrelenmiştir ve ayrıca cihazınızda güvenli bir şekilde saklanır. Mobil cihazınızda Trust Wallet için ayarladığınız şifre, cihazınıza kaydedilmeden önce güçlü bir şekilde kriptografi ile gizlenir ve kurcalamaya karşı korumalı bir anahtar deposunda saklanır. Ek olarak, cüzdan ürünlerimizden herhangi birini kullanırken, cüzdan şifreniz ve özel anahtarlarınız asla cihazınızdan dışarı çıkmaz ve asla internet üzerinden gönderilmez ya da üçüncü taraflara ifşa edilmez.

Uygulama içi güvenlik bildirimleri

Kripto ekosistemindeki kullanıcılarımızı potansiyel olarak etkileyebilecek tehditleri sürekli olarak takip ederiz. Gerektiğinde, Trust Wallet mobil uygulamasına ve Trust Wallet Tarayıcı Uzantısı anlık bildirimler göndeririz. Sorunun aciliyetine bağlı olarak, tam olarak ne yapacağınızı bilmeniz için belirli talimatları, rehber bağlantılarını ve iletişim bilgilerimizi de ekleriz.

Örnek olarak, Trust Wallet Tarayıcı Uzantısı içindeki bir bildirim şuna benzer:

Benzer şekilde, Trust Wallet Mobil Uygulaması kullanıcılarına periyodik olarak güvenlik bildirimleri, risk uyarıları ve çeşitli başka uyarılar göndeririz. Bu bildirimler, doğrudan uygulama içi uyarılar, mobil cihazınızda afiş uyarıları ve gerektiğinde diğerler yöntemler de dahil olmak üzere çeşitli biçimlerde olabilir. Şu şekilde bir bildirim görebilirsiniz:

iPhone 13 Pro Maxiphone_meditactiveFB

iPhone 13 Pro Maxiphone_meditactiveFB418×509 117 KB

Ayrıca, mobil cihazınızda afiş bildirimlerini, tarayıcı afiş bildirimlerini ve gerektikçe diğer bildirimleri görebilirsiniz.

Önemli bir Trust Wallet güncellemesini ya da kritik bir güvenlik uyarısını asla kaçırmamak için mobil cihazınızda Trust Wallet bildirimlerine ve masaüstü tarayıcınızda bildirimlere izin vermenizi tavsiye ederiz.

Gönderdiğimiz güvenlik bildirimlerini anlık olarak takip etmeniz, varlıklarınızı güvende tutmanız açısından çok önemlidir. Bir bildirim gördüğünüzde şüpheye düşerseniz, bunu internette (örneğin Twitter veya Discord’da) herkese açık bir şekilde paylaşmamanızı öneririz. Çünkü bu, kötü aktörlerin olası zararlı faaliyetlerine yol açabilir. Diğer kullanıcıları güvende tutmak için hemen buradan destek ekibimize ulaşın.

Yetkilendirilmemiş erişime karşı yerleşik koruma

Güvenliğiniz bizim önceliğimizdir. Kripto ve Web3 deneyiminizi güvende tutma çabamızın bir parçası olarak Trust Wallet, sizi dış tehditlere ve varlıklarınıza yetkilendirilmemiş erişime karşı korumaya yardımcı olan yerleşik özellikler içerir.

Güvenli Gizli Cümle

Trust Wallet’ı kullanarak yeni bir cüzdan adresi oluşturduğunuzda, cüzdan sahibi olarak size fonlar üzerinde tam erişim ve kontrol sağlayan 12 kelimelik gizli bir cümle de oluşturursunuz. Bu gizli cümle, oluşturduğunuz her cüzdanla ilişkili tüm blockchain adreslerinin özel anahtarını korur ve özel anahtarlarınız bir AES algoritması ile güçlü bir şekilde şifrelenir.

Şifre ve şifre koruması

Belirlediğiniz Trust Wallet şifresi veya parolası, cihazınıza kaydedilmeden önce güçlü bir şekilde kriptografi ile gizlenir ve kurcalamaya dayanıklı bir anahtar deposunda saklanır. Trust Wallet, ayrıca mobil cihazınızın biyometrik güvenliğinden de yararlanır ve buna ek olarak giriş işlemleri için her zaman Uygulama Kilidi işlevini açmanızı ve Doğrulama Sor seçeneğini seçmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Mobil cihazınızda Trust Wallet şifre korumasını etkinleştirme rehberleri:

iOS cihazlarda Trust Wallet için Uygulama Kilidi nasıl etkinleştirilir

Android cihazlarda şifre nasıl etkinleştirilir

Sizi güvende tutan güvenlik açığı açıklama politikaları

Trust Wallet, burada hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz Wallet Core ile olan çalışmalarımız aracılığıyla Web3 açık kaynak topluluğunda aktif bir katılımcıdır. Güvenlik açıklarını açıklama politikamız, kullanıcıların güvenliğini ilk sıraya koyan bir politikadır. Söz konusu güvenlik açığı giderildiği ve etkilenen kullanıcılar güvende olduğu sürece, tüm güvenlik açıklarıyla ilgili raporlar sunulacaktır.

Güvenli bir şekilde entegre edilmiş bir uygulama deneyimi

8 milyondan fazla varlık ve 70’den fazla blockchain desteği ve Web3’ü doğrudan uygulama içinde keşfetmenin çeşitli yolları ile Trust Wallet’ı kripto için güvenli yuvanız yapmaya çalışıyoruz. Trust Wallet ile yalnızca milyonlarca varlığı güvenli bir şekilde depolamak, göndermek ve almakla kalmaz, aynı zamanda:

  • Entegre dApp tarayıcımızı kullanarak binlerce merkeziyetsiz Web3 uygulamasını (dApp’leri) güvenle keşfedin
  • İtibari para ödeme yöntemini kullanarak doğrudan uygulamanın içinden kripto alın
  • Uygulama içinde doğrudan kripto stake edin
  • NFT’ler de dahil olmak üzere tüm dijital varlıklarınızı yönetin

Tüm bunlar, Web3’ün sunduğu her şeye güvenli bir şekilde erişiminizi sağlama çabamızın bir parçasıdır.

Destek ekibimize kolay erişim

Trust Wallet’ta, her zaman yardıma hazır gerçek insanlardan oluşan, erişimi kolay bir destek ekibimiz mevcuttur. Kripto dünyasının zaman zaman kafa karıştırıcı olabileceğinin farkındayız, bu nedenle destek ekibimiz sorularınız için burada.

Destek ekibimizle istediğiniz zaman buradan iletişime geçebilirsiniz

Trust Wallet Güvenlik Tarayıcısı

Trust Wallet Güvenlik Tarayıcısı, cüzdan içinden kripto işlemleri yaptığınızda potansiyel riskleri tespit eden yerleşik bir özelliktir. Amacımız kripto ve Web3 deneyiminizi olabildiğince güvenli hale getirmektir, böylece her işleme bir risk seviyesi atanır ve uygulama bir uyarı mesajıyla sizi proaktif olarak uyarır. Bu, işlemleriniz hakkında daha bilinçli kararlar vermenizi sağlar.

Güvenli özel anahtar yönetimi ve yedekleme

Web3’ü daha güvenli ve daha kullanıcı dostu bir hale getirmek için her zaman fırsatlar aramaktayız. Hazırlamakta olduğumuz özel anahtar yönetimi çözümümüzle, özel anahtarınızı güvenli bir şekilde yedeklemek için ek seçeneklere sahip olacaksınız. Bu özellik, daha fazla kullanıcının yanlış yönetilen özel anahtar depolaması nedeniyle herhangi bir fon kaybını önlemesine yardımcı olacaktır. Güvenliğin yalnızca dış tehditlerle ilgili olmadığına, aynı zamanda kullanıcı deneyimini geliştirmekle ilgili olduğuna inanıyoruz.

Donanım Cüzdanı Desteği

Tarayıcı uzantımızın lansmanı, her zamankinden daha fazla kişiye güvenli bir Web3 deneyimi sunmamıza yardımcı olmuştur. Donanım cüzdanı desteğinin kullanıma sunulması, insanların varlıkları soğuk cüzdanlara transfer ederken Trust Wallet’ın sektör lideri güvenliğinden faydalanmalarına olanak sağlayacaktır. Bizi Twitter’da @TrustWallet adresinden takip ettiğinizden emin olun, böylece bu heyecan verici özelliği kullanıma sunduğumuzda haberdar olursunuz.

Ek güvenlik rehberleri

Aşağıdaki rehberleri kullanarak Web3’teki deneyiminizi nasıl güvenli tutabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmenizi öneririz.

Trust Wallet’ınızı nasıl emniyet altına alırsınız?

Gizli cümlenizi saklamak için en iyi uygulamalar

Trust Wallet kullanıcıları için güvenlik ipuçları

iOS cihazlarda Trust Wallet için Uygulama Kilidi nasıl etkinleştirilir

Android cihazlarda şifre nasıl etkinleştirilir?

Başka sorularınız mı var?

Trust Wallet güvenliği, platformumuz veya başka herhangi bir konuda sorunuz varsa lütfen destek ekibimizle iletişime geçin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

En son güncellemeler için resmi twitter hesabımız @TrustWalletTRK ve resmi TG kanalı Telegram: Contact @trustwallet_tr üzerinden bizi takip edin.