Повний огляд безпеки Trust Wallet

Створення надійної некастодіальної екосистеми разом із нашою спільнотою та для неї

Безпека є основним принципом нашої роботи в Trust Wallet. Маючи довіру понад 60 мільйонів користувачів у всьому світі, ми використовуємо проактивний підхід до безпеки, завдяки чому ваші активи в надійних руках системи та під вашим контролем.

Наша місія полягає в створенні зручного шлюзу у світ Web3 і відкритої екосистеми для безпечного доступу до децентралізованого світу. Ваша безпека – наш пріоритет, тому ми використовуємо найсучасніші методи шифрування та безпеки. Над безпекою працює ціла команда, тому ви можете спокійно взаємодіяти з Web3.

У цій статті ми розкажемо вам про різні способи, за допомогою яких допомагаємо зберегти ваші криптовалютні активи та взаємодію з Web3 у безпеці.

Зміст

Чому Trust Wallet приділяє таку увагу безпеці?

Коли мова йде про Web3, ваша безпека має найвищий пріоритет для нас. Так, у цій галузі ви можете отримати фінансову свободу і повноцінно володіти даними та активами, але вона піддається багатьом зовнішнім загрозам. Ми розуміємо, що, щоб зберегти свої активи в безпеці та почуватися комфортно в децентралізованому середовищі, користувачам необхідна підтримка.

Ось чому безпека є основою всього, що ми робимо у Trust Wallet. Ми хочемо, щоб ви не лише могли легко користуватися всіма продуктами та послугами, що пов’язані з криптовалютою та Web3, але й щоб могли робити це безпечно. Наш підхід до безпеки є проактивним, ми з різних боків розглядаємо кожну проблему, впроваджуємо різні методи захисту: від найкращих алгоритмів шифрування до особистого спілкування з користувачами, коли їм потрібна допомога.

Нижче ми опишемо кілька підходів до безпеки, щоб ви краще зрозуміли, чому ваші активи захищені, а користування Trust Wallet в цілому – безпечне.

Аудит безпеки

У Trust Wallet ми надаємо великий акцент на безпеку та повідомлення нашої спільноти. Ми співпрацюємо з провідними спеціалістами з безпеки, включаючи наші внутрішні команди з безпеки, а також поважні фірми з аудитування третіх сторін, щоб проводити часті аудити нашої програми та інфраструктури. Це забезпечує, що кожен, хто користується Trust Wallet, може мати впевненість у безпеці та надійності наших продуктів.

Ми робимо значні інвестиції в наші протоколи та команду експертів з безпеки, які щорічно проводять понад 30 аудитів, охоплюючи як аспекти програмного забезпечення, так і інфраструктури. Завдяки цим регулярним аудитам безпеки ми можемо швидко виявляти та усувати будь-які потенційні вразливості, перш ніж їх можна використати для атак.

Переконайтеся, що регулярно перевіряєте наш сайт, де ми публікуємо періодичні звіти про аудит безпеки:

Звіт про аудит безпеки розширення браузера, проведений Certik - Лютий 2023 - Переглянути звіт

Звіт про аудит безпеки розширення браузера, проведений Cure53 - Квітень 2023 - Переглянути звіт

Сучасне шифрування та надійність

Технологія, на якій базується Trust Wallet, була розроблена на основі найкращих у галузі алгоритмів шифрування. Головна її задача – це безпека. Ми постійно оновлюємо Trust Wallet, щоб випередити будь-які загрози та зробити перебування у Web3 максимально безпечним.

Ваші приватні ключі, надійно зашифровані за допомогою алгоритму AES, і надійно зберігаються на вашому пристрої. Пароль, який ви встановили для Trust Wallet на своєму мобільному пристрої, ретельно хешується перед збереженням на ньому та зберігається в захищеному від неавторизованого доступу сховищі ключів. Крім того, під час використання будь-якого з наших продуктів ваш пароль та приватні ключі ніколи не залишають ваш пристрій, ніколи не надсилаються через інтернет і не розкриваються третім особам.

Сповіщення системи безпеки в застосунку

Ми постійно слідкуємо за загрозами, що з’являються в криптоекосистемі та можуть торкнутися й наших користувачів. За необхідності ми надсилаємо push-повідомлення в застосунку та розширенні браузера Trust Wallet. Залежно від терміновості проблеми ми також надаємо конкретні інструкції, посилання на посібники та контактну інформацію, щоб ви точно знали, що робити.

Приклад сповіщення в розширенні браузера Trust Wallet:

Також ми регулярно надсилаємо повідомлення щодо безпеки і попередження користувачам мобільного застосунку Trust Wallet. Вони можуть надходити у різних формах: безпосередньо у застосунку, у вигляді банеру на мобільному пристрої тощо. Ви можете побачити таке сповіщення:

iPhone 13 Pro Maxiphone_meditactiveFB

iPhone 13 Pro Maxiphone_meditactiveFB418×509 117 KB

На ваш мобільний пристрій і в браузері також можуть надходити сповіщення з банерами та інші формати повідомлень.

Ми рекомендуємо вам увімкнути сповіщення для Trust Wallet на мобільному пристрої і сповіщення на робочому столі для браузера, щоб не пропускати важливі оновлення Trust Wallet та попередження системи безпеки.

Щоб захистити свої активи, завжди одразу ж реагуйте та виконуйте інструкції в сповіщеннях системи безпеки, щойно їх отримуєте. Якщо у вас виникнуть сумніви щодо сповіщення, не публікуйте його в інтернеті (наприклад, у Twitter або Discord), оскільки це може призвести до потенційно шкідливих дій з боку зловмисників, і негайно звертайтеся до нашої служби підтримки Це необхідно і для захисту інших користувачів.

Вбудований захист від неавторизованого доступу

Ваша безпека є нашим основним пріоритетом. Задля забезпечення вашого захисту при користуванні криптовалютними продуктами та Web3 у цілому, ми додали до Trust Wallet функції, які допомагають захистити вас від зовнішніх загроз і неавторизованого доступу до ваших активів.

Надійність секретної фрази

Коли ви створюєте нову адресу гаманця у Trust Wallet, автоматично створюється секретна фраза з 12 слів, яка надає вам, як власнику гаманця, повний доступ і контроль над коштами. Ця секретна фраза захищає приватний ключ для кожної блокчейн-адреси, пов’язаної з кожним створеним вами гаманцем, а ваші приватні ключі надійно зашифровані за допомогою алгоритму AES.

Захист паролю та коду

Пароль або код, який ви встановили для Trust Wallet, ретельно хешується перед збереженням на мобільному пристрої та зберігається в захищеному від неавторизованого доступу сховищі ключів. У Trust Wallet також використовуються функції вашого мобільного пристрою зі зчитуванням біометричних даних. Ми наполегливо рекомендуємо вам завжди вмикати функцію блокування застосунку та вибирати опцію “Запитувати автентифікацію” для підписання транзакцій.

Інструкції з увімкнення захисту коду Trust Wallet на вашому мобільному пристрої:

Як увімкнути блокування застосунку Trust Wallet на пристроях iOS

Як увімкнути код на пристроях Android

Політика повідомлення про вразливі місця для забезпечення вашого захисту

Trust Wallet є активним учасником спільноти Web3 з відкритим кодом. Наприклад, ми працюємо з платформою Wallet Core, про яку ви можете прочитати більше тут. Наша політика щодо повідомлення про вразливості ставить безпеку користувачів на перше місце. Ми можемо повідомляти про вразливості лише після їхнього усунення, коли користувачам більше ніщо не загрожує.

Безпечна інтеграція застосунку

Завдяки підтримці понад 8 мільйонів активів, понад 70 блокчейнів і різноманітним способам використання продуктів і користування послугами Web3 безпосередньо в застосунку, ми прагнемо зробити Trust Wallet для вас безпечним центром усього, що стосується криптовалют. За допомогою Trust Wallet ви можете не лише безпечно зберігати, переказувати та отримувати мільйони активів, але й:

  • безпечно користуватися тисячами децентралізованих програм Web3 (dApp) за допомогою інтегрованого браузера dApp;
  • купляти криптовалюту безпосередньо в застосунку за допомогою фіатного способу оплати;
  • здійснювати стейкінг криптовалюти безпосередньо в застосунку;
  • керувати всіма своїми цифровими активами, включно з NFT.

Все це є частиною нашого великого прагнення забезпечити вам безпечний доступ до всього, що може запропонувати Web3.

Легкий доступ до нашої служби підтримки

У Trust Wallet є служба підтримки, де працюють не боти, а реальні люди, які завжди готові допомогти. Ми розуміємо, що світ криптовалют не завжди простий і зрозумілий, але наші спеціалісти завжди готові допомогти з будь-яких питань.

Ви можете в будь-який час звернутися до нашої служби підтримки тут

Сканер безпеки Trust Wallet

Сканер безпеки Trust Wallet – це вбудована функція, яка виявляє потенційні ризики, коли ви здійснюєте криптовалютні транзакції в гаманці. Наша мета полягає в тому, щоб зробити для вас використання криптовалюти та перебування у Web3 в цілому максимально безпечними, тому кожній транзакції призначається рівень ризику, а застосунок завчасно сповіщає вас за допомогою спеціального сповіщення. Завдяки цьому ви можете приймати більш обґрунтовані рішення щодо ваших транзакцій.

Безпечне керування та резервне копіювання приватних ключів

Ми завжди шукаємо способи зробити Web3 безпечнішим і зручнішим для користувачів. Наразі ми працюємо над рішенням для керування приватними ключами. Завдяки йому у вас з’являться додаткові способи безпечного резервного копіювання ваших приватних ключів. Завдяки цій функції ще більше користувачів зможуть уникнути втрати коштів через неправильне збереження приватних ключів. Ми віримо, що безпека – це не лише зовнішні загрози, а й вдосконалення самого продукту.

Підтримка апаратних гаманців

Завдяки запуску розширення браузера нам вдалося надати безпечний доступ до Web3 ще більшій кількості користувачів, ніж будь-коли раніше. А завдяки підтримці апаратних гаманців користувачі зможуть не лише скористатися перевагами провідної в галузі системи захисту Trust Wallet, але й можливістю переказувати активи на ці гаманці та користуватися холодним зберіганням. Підпишіться на нас у Twitter @TrustWallet, щоб не пропустити запуск цієї функції.

Додаткові поради з безпеки

Ми рекомендуємо вам дізнатися більше про те, як ви можете захистити себе у Web3-середовищі. Для цього ви можете переглянути наведені нижче статті.

Як захистити свій Trust Wallet

Найкращі методи зберігання секретної фрази

Поради щодо безпеки для користувачів Trust Wallet

Як увімкнути блокування застосунку Trust Wallet на пристроях iOS

Як увімкнути код на пристроях Android.

Залишилися запитання?

Якщо у вас виникли запитання щодо безпеки Trust Wallet, нашої платформи чи будь-якої іншої теми, зв’яжіться з нашою служби підтримки . Ми будемо раді допомогти.

Не пропускайте найсвіжіші оновлення Trust Wallet!
Посилання на наші канали:

2 Likes